26.09.2009

Brooklyn


Brooklyn hadde vært den fjerde største byen i USA dersom det ikke hadde vært en bydel i New York. Så akkurat som med Manhattan er det greit å vite hva man er på utkikk etter før man drar over East River (som egentlig ikke er elv, men en del av Atlanterhavet). Bklyn (som de lokale forkorter det) er ikke mer utrygt enn de fleste andre storbyer, men det kan være greit å ikke svinge kameraet over hodet mens man vifter med dollars, og å holde seg unna bakgater man får dårlig magefølelse av.

I Williamsburg er det "hippe og kule", som det heter på ungdomskolelærebok-språk, New York samlet. Hipt som i kunstnere og avant garde. For kun få år siden var dette et forfalt gammelt industriområde, som byplanleggerne nå har lagt om til leiligheter. Langs Bedford Avenue ligger det tett med cafeer, barer, platebutikker og secondhandbutikker.

På Whyte avenue @ 11th street ligger Brooklyn Brewery. Der er det ølsmaking (type langbord, bar og god stemning) på fredager og omvisninger på lørdager. Vær obs på at du ikke får gratis øl på turen, men så er den til gjengjeld gratis. Og du får kjøpe øl til 4$ stykket av et av de bedre mikrobryggeriene i USA, så da er det ikke så gæli allikevel. Og så er bongene (ingen kontanter i baren) freshe små trebrikker med logo på.

Prospect Park er ikke like stor som Central Park, men minst like trivelig. Stemningen her virket god, en del ballspill og trimmere på sykkel og joggesko. Men her har de også grillplasser der man kan bruke de offentlige grillene, så der ligger de et hakk foran Central Park i brukervennlighet.

Park Slope, har 5th Avenue som en slags hovedgate. Dette minner på mange måter om Markveien, med kafeer og småbutikker.  Vi så ingen barnevognmafia lik den du finner på Grünerløkka, men det kan nok dessverre ikke utelukkes at de kommer frem og dominerer terrenget i helgene. Det er ganske avslappende å gå der og rusle, og du får senket skuldrende litt etter å ha blitt klemt mellom skyskrapere på Manhattan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar